Clothes of Nature

Clothes of Nature

Négy kalapács módszer a babák luxus körülményeihez

2017. július 01. - CLON

Elegáns, kényelmes és garantáltan biztonságos babaruhák?

Manapság egyre több kritériumoknak kell megfelelnie a babaruháknak. Legyen kényelmes, biztonságos, ne legyen ártalmas a baba egészségére, praktikusság szempontjából viszont nem árt, ha nem nyúlik ki két-három mosás után és persze a színét is megtartja.

Sokan úgy tartják, hogy egy csecsemő hamar kinövi a rugdalózókat, amiket első időkben hord, de egyre több szülő vallja azt a nézetet, miszerint már a kezdetekben hordjon a gyermeke olyan öltözetet, amik mentesek mindenféle káros vegyszerektől. Hiszen, ha csak a baba bőrét nézzük, érzékenyebbek a felnőttekhez képest, és sajnos manapság egyre több a felnőttek körében is a különböző allergiás megbetegedések száma, amiket sokszor a viseletben fellelhető vegyszerek okoznak.

De hol találunk megfelelő babaruhát?

A legtöbb gyerek ruhában felesleges fehérítők, halogénezett szerves vegyületek és egészségre káros festékek találhatóak meg, amik nemcsak allergiát, hanem rákot is okozhatnak.

Az emberek leginkább megpróbálnak hagyományos módon előállított pamut ruhákat venni gyermekeik számára, de ezekben ugyan úgy fellelhetőek a növényvédő szerek és más mérgek.

hammer-451987_1920.jpg

Szerencsére van megoldás! Találhatunk már olyan organikus babaruhákat, ami megoldást nyújt minden olyan tényezőben, ami fontos lehet egy szülő számára, hogy megvédje csemetéjét. Íme pár ütős anyagfajta, ami biztos megoldást jelent:

1. Bio pamut:

Az igazi Jolly Joker. A bio pamut előállított ruha egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind a felnőttek mind a gyermekek világában. Nagyon szigorú szabályoknak és ellenőrzéseknek vetik alá a bio pamutot a termesztéstől a késztermék előállításáig. Vegyszermentesek és nem tartalmaznak az egészségre és a környezetre káros anyagokat. Ez a természetes anyag rendkívül jól lélegzik, így komfort érzetet biztosít a babák számára is, akik egy- egy meleg nap folyamán bizony megizzadnak. Emellett igazi luxus érzetet kölcsönöz a bőrnek puhaságával. Ami az előnyeit növeli, hogy a bio pamut anyagok könnyen moshatóak és extrém kemény kopás ellenállást nyújtanak, ami a szülőknek fontos lehet, ha gyerkőceiknek választanak ruhát.

Lényegesnek tartom megemlíteni minden bio ruházat vásárlásánál, ellenőrizzük a minősített alapanyagú és a szabályozásoknak megfelelő minősítést igazoló tanúsítványokat.

2. Bio gyapjú:

Ez egy kitűnő választás, nemcsak a hideg téli időkben. Nagyon jó nedvszívó képességgel rendelkezik a bio merino gyapjú, ami a felesleges nedvességet elvezeti a test felületéről. Nagyon komfortos viseletet eredményez a babáknak is, hiszen akár 40% -os nedvességtartalom mellett is száraz tapintású. Emellett vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik, hiszen még a mosás ellenére is egy vékony viaszréteg marad a szálak felületén. Ez a viaszfelület megvédi a ruhákat a mély foltok és szennyeződésektől is. Emellett nagyon puha, egyáltalán nem szúr, amikor a bőr felületéhez ér. De amit nem szabad elfelejteni, hogy a merino gyapjú lélegzik, ezáltal a kellemetlen szagok sem jelentenek problémát.

slippers-2386474_1920.jpg

3. Kasmír

Ha valaki hordott már kasmírból készült ruhát az tudja, hogy micsoda élmény. A világ legértékesebb természetes textilanyagának tartják. Ez a kasmírból készült babaruháknál sincs másképp. Finom, puha tapintású, meleg mégis könnyű viselet.

A kasmírt a kasmír kecske puha hasi szőréből készítik, amit kétévente levedlenek.

Árát tekintve nem épp az olcsó kategóriába tartozik, ez abból is adódik, hogy évente csak pár ezer tonna nyers kasmír nyerhető. A feldolgozásra kerülő kasmír nagyon szigorú minőségellenőrzéseken esik át. Nem mehetünk el szó nélkül attól a ténytől sem, hogy csakis kézzel állítják elő a legtöbb kasmír öltözékeket. Ami a kasmír mellett szól még, hogy hosszú élettartalmú és természetes módon szabályozza a testhőmérsékletet, ami ideális a csecsemőknél.

baby-1151351_1920.jpg

4. Bambusz

A bambuszból készült ruhácskák is mérvadóak a babák számára. Ez a természetes anyag nem csak környezeti szempontból nagyszerű. Nagyon puha és rugalmas, kellemes a bőrnek és antiallergén, így az érzékeny bőrű babák is bátran hordhatják. Háromszor több nedvességet képes felszívni és megtartani, mint a pamut és ne felejtsük el az antibakteriális előnyeit sem. Manapság a ruhaipar legfenntarthatóbb alapanyagának tartják. Továbbá fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek a textilek, amiket bambuszból állítanak elő kizárólag esővizet ittak. Nem találkozott semmilyen mesterséges öntözéssel vagy permetezéssel.

Ti milyen anyagból készült ruhákkal kényeztetnétek babáitokat? Válaszaitokat írjátok meg kommentben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clon.blog.hu/api/trackback/id/tr8512633695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása