Clothes of Nature

Clothes of Nature

A Fair Fashion ajánlatai őszre

2017. október 16. - CLON

Az ősz beköszöntével, ahogy a napok hidegebbé válnak, észrevehetjük, hogy bizony szükség van pulóverre, átmeneti kabátra vagy sálra. A fenntartható és tisztességes gyártású ruházat is kínál erre az időszakra számunkra megfelelő darabokat.

A fenntartható divat egyik úttörőjénél, a divatvilágban is ismert Armedangels-nél is megtaláljuk az őszre szánt kollekciót. Az Armedangels nemcsak hogy kiváló minőségű ruhákat kínál, de rendelkezik Fairtade és GOTS tanúsítvánnyal is. Ezt jól példázza, hogy a magas nyakú pulóver 100 százalékban szerves pamutból készült, amit Portugáliában gyártottak. A türkiz színű kötött pulóver félig szerves gyapjúból és félig biogyapotból készült Törökországban. Ami nem elhanyagolandó, hogy a pulóvereket, a dzsekiket, ingeket, női- és férfi nadrágokat mind megfizethető áron kínálják. A termékeik leginkább az online shopokban érhetőek el.

langer_chen.jpg

A LangerChen divatos dzsekik és kabátok gyártására specializálódott. A piacon 2009 óta van jelen, termelési feltételei Kínában is példaértékűnek számítanak. A kínai-német vállalat a vásárlók számára maximális átláthatóságot és kiváló minőségű divatot kínál. A LangerChen főleg természetes rostokat használ, mellőzi a szennyező vegyszereket, amely megtalálható más hagyományosan előállított ruházatokban. Az őszi kollekciója elérhető különböző online shopokban.

A People Tree már húsz éve nemcsak a színes mintáiról és grafikus dizájnjáról ismert, hanem az egyedi ruháiról, szoknyáiról és kötöttáruiról is. Az új kollekcióban leginkább a csíkok dominálnak. Legfőképpen gyapotot és biogyapotot használnak. A GOTS által hitelesített termékek minden részét kézzel készítik az erőforrás-megőrző munkafolyamatokban, a Fairtrade szabályrendszere szerint. Így a kockás ruha kézi szövésű, kézzel készített kötött pulóver és a szerves pamut szoknya is kézzel szövött. A People Tree ruhák is megfizethető áron kaphatóak, saját online boltjukban illetve más online shopokban találhatjuk meg termékeiket.

 jan_n_june_1.jpg

A Jan’n June-t két fiatal hamburgi tervező alapította 2013-ban. Kollekciója fiatalos, elegáns és divatos. Ruháikat újrahasznosított poliészterből vagy szerves pamutból állítják elő. A jövőben egyre több újrahasznosított anyagot szeretnének majd használni. Az anyagok Törökországból és Indiából származnak, GOTS, IVN Best tanúsítvánnyal rendelkeznek. A Jan'n June kollekciók szintén csak online boltokban érhetőek el.

A Knowledge Cotton Apparel az alkalmi férfi ruházatáról ismert, amit leginkább szerves pamutból és más fenntartható anyagokból, például újrahasznosított poliészterből és gyapjúból gyárt már 2008 óta. A termékek tisztességes körülmények között készülnek Törökországban és Indiában. A kollekciókban megtalálhatjuk az egyszerű pólókat, pulóvereket és kabátokat, amiket leginkább organikus pamutból és poliészterből, valamint újrahasznosított PET palackokból állítanak elő. A Knowledge Cotton Apparel ruháival az Eco Fashion üzletekben és más online boltokban találkozhatunk.

A Fair Fashiont képviseli a kölni Lanius is, aki szintén GOTS tanúsítvánnyal rendelkezik. Európában és Ázsiában méltányos körülmények között gyártja többek között a korszak nélküli őszi ruháit. Kollekcióiról elmondható hogy időtlenek és a ruhák anyagai tartósak. A jelenlegi őszi/téli kollekció pulóverei, szoknyái, ruhái "PETA – Approved Vegan" logóval vannak ellátva és egyebek mellett szerves gyapotból készülnek. A kollekció darabjait saját online shopján, Fair Fashion üzletekben és más online boltokban is elérhetjük.

Érdemes tehát ősszel is a fenntartható ruhákat keresni, hiszen nemcsak hogy divatosak, de hosszan tartó minőséget képviselnek. Ma már egyre több lehetőségünk van a online boltok mellett hagyományos üzletekben is megtalálni a számunkra kedves darabokat, méghozzá megfizethető áron. Persze a minőség az mindig egy kicsit drágább a hagyományosan gyártott és vegyszereket tartalmazó daraboknál, de egy kis plusz kiadást megér az egészségünk és reméljük a jövőben egyre több pénztárca kímélő kollekcióval rukkolnak elő a tervezők.

A bejegyzés trackback címe:

https://clon.blog.hu/api/trackback/id/tr9212928697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása