Clothes of Nature

Clothes of Nature

A jóga titkos elixírje

Legyél te is olyan jógi, aki megmutatja az unokáinak a hosszú élet titkát a jógázás közben!

2017. július 08. - CLON

Aki a jóga ősi művészetét gyakorolja, az tudja, hogyan alakítsa ki és kösse össze az elme, a lélek és a test közötti harmóniát.  Ez a mai rohanó világban létfontosságú kérdés, hiszen a mindennapi stressz sokakat betegít meg lelki és fizikai értelemben is.

A jógik hite szerint fontos, hogy az ember harmóniában legyen önmagával és a környezetével.

symbol-704076_1280.jpg

Ezért mindennap gyakorolják a különböző ászanákat (jóga pózokat), miközben különleges légző-gyakorlatot (pranajamot) végeznek és nem utolsó sorban a meditáció segítségével elérik a tökéletes összhangot.

De milyen titkot rejt még eme csodálatos világ? Milyen varázslatos elixírt használnak a hosszú és egészséges élet eléréséhez?

A krisna tudatú emberek, a jógik hangsúlyt fektetnek az öltözködés minőségére. Előnyben részesítik a természetes alapanyagokból készült ruhadarabokat, így leginkább a bio gyapjúból, pamutból és selyemből készült öltözékeket viselnek. Nincs ez másképp a jógázás során használt kellékkel sem.

Aki tehát szereti a jógát, nemcsak a saját egészségére van figyelemmel, hanem a környezete egészségét és védelmét is előtérbe helyezi. Ez tehát megköveteli a megfelelő felszerelést: a jógaszőnyegeket és jóga ruhákat, amelyek olyan anyagokból készülnek, amik óvnak és védenek bennünket, hogy biztonsággal sajátíthassuk el a hosszú élet titkát.

De nézzük sorjában! Ha vásárolunk egy jógaszőnyeget fontos szerepet játszik a vastagsága, a csúszásállósága, a hossza.

yoga-mat-1743203_1920.jpg

Vajon ezentúl oda tudunk figyelni arra is, hogy fókuszban tartsuk az matrac anyagát?

Fontos, hogy ne tartalmazzanak kárós anyagokat például ftalátokat illetve azoszínezékeket, amelyek akár rákkeltőek is lehetnek. Azért is fontos ez, mivel a különböző ászanák gyakorlása közben a fejünk is érintheti a matracot mialatt a különleges pranajámot végezzük és egészségesebb, ha nem lélegzünk be a káros anyagokat.

Léteznek környezetkímélő anyagból készült matracok. Igaz ezek valamivel drágábbak PVC vagy gumiból készült társainál, de nem ér meg egy picivel több ráfordítást, hogy biztonságban jógázzunk?

Érdemes beruházni egy kicsit többet a jóga szőnyegre. Az olcsó matracok szinte mindig tartalmaznak nem lebomló anyagokat, lágyítókat és sokszor kellemetlen szagúak.

Hosszú távon is jobban megéri a drágább matracot választani, hiszen nem mennek olyan gyorsan tönkre.

balance-1842292_1920.jpg

A pamutból, juta vászonból illetve parafából készült matracok mellett ma már sokféle, jó minőségű természetes anyagból készült matracot is találunk, amelyek mentesek a káros anyagoktól.

Nézzük mi a helyzet a jóga ruházatnál.

Aki jártas a jóga világában az tudja, hogy milyen fontos a megfelelő öltözék. A lehetetlennek tűnő pozíciók kivitelezésénél lényeges szempont, hogy nem lehet nagyon igazgatni a ruhát, továbbá a jóga igencsak megizzasztja művelőjét. Így tehát elsődleges szempont a fejlesztők számára, hogy a jóga ruha rendelkezzen nedvszívó képességgel, legyen puha, rugalmas, kényelmesen testhez simuló és természetes és nem utolsó sorban legyen ellenálló, ami messzire nyúlóan lehet lényegi kérdés.

yoga-2232811_1920.jpg

Ha ezeket az elvárásokat figyelembe vesszük vásárláskor, számíthatunk arra, hogy többe kerülnek, mint a káros anyagokat tartalmazó ruhák.

Viszont itt sem érdemes a kevésbé minőségi ruhákat megvásárolni, hiszen hosszútávon az egészség megőrzése a legfontosabb. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy akadályt jelen-e az általunk viselt jóga ruha a mozdulatok helyes kivitelezésében.

Egy kis odafigyeléssel találhatunk ma már a fentebb említett lényegi szempontoknak megfelelő jóga ruhát.

A kérdés tehát az, hogy megtesszük-e a következő lépést a természetes anyagokból készült, káros vegyszerektől mentes kellékek illetve ruházat vásárlása terén, amely nemcsak hosszú távon fizetődik ki, hanem segít nekünk jógázás közben is elsajátítani a hosszú élet titkát, amit tovább adhatunk a következő generációnak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://clon.blog.hu/api/trackback/id/tr8812643615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása