Clothes of Nature

Clothes of Nature

A legújabb őrület az értéknövelő fürdőruhák

2017. július 30. - CLON

Már javában tombol a nyár és sokan megvették az idei szezon fürdőruháit. De vannak, akik csak a nyár végén terveznek elutazni és még nem találták meg új kedvencüket.
Azonban a vásárlás folyamán mennyire vagyunk tudatosak? Egy fürdőruha vásárláskor miért nem szempont ma még a legújabb formák és színek mellett a természetes alapanyagú, vagy az a újrahasznosított választás? Sokan még azt gondolják, hogy az értéknövelő fürdőruhák esetében nincs nagy választék.

De ez nem igaz!

lookbook_analogue_07_trink_blue.jpg

   Foto: © Tinka Blu

Szerencsére egyre több gyártó figyel arra, hogy a fürdőruhája ne csak a színekben és a formákban feleljen meg a mai elvárásoknak, hanem megpróbálnak az egészséget, környezetet védő illetve újrahasznosított anyagokat felhasználni egy-egy divatos fürdőruha elkészítésnél. Nyugat Európában már javában tombol a zöld őrület.

De mi a probléma a hagyományos fürdőruhával?

Sok nő szekrényében találunk szükségtelen mennyiségű bikinit, fürdőruhát, de minden szezonban új fürdőruhával bővítik a nyári ruhatárukat.  Emiatt a fényüktől megfosztott darabok a fiók hátsó soraiba kerülnek, amit lassan elfelejtenek az új szezonokat követően és lassacskán a szemétben kötnek ki.
Ezen túlmenően a bikinik és a fürdőruhák általában szintetikus szálakból állnak, mint például a nejlon vagy poliészter, amelyek biológiailag nem lebomlóak.

Az új zöld trendnél viszont figyelnek arra, hogy újrahasznosított rostok képezzék a fürdőruhák alapanyagát. Így a hulladékoknak nemcsak második életet adnak, hanem nagyban óvják ezáltal a környezetet.

Az újrahasznosított fürdőruhadivat főleg Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Hawaii-on mindennapos, de ma már szerencsére ez az irányzat betört Európába is. Ma még leginkább Németországban, Svédországban, Ausztriában, Svájcban és Dániában találkozhatunk az egészséges fürdőruhákkal.

blog_1.jpg

blog_2.jpg

Foto: © Margaret and Hermione

A bécsi Margaret and Hermione 2015-ben indította újtára első fenntartható fürdőruha kollekcióját. A design, a minőség és a fenntarthatóság új szintre emelkedett a Margaret és Hermione-nál. Olyan bikinit és fürdőruhákat kínálnak, amelyek szövetét közvetlenül a tengerből merítik. A fiatal tervező duó eldobott vagy elveszített halászhálók újrahasznosított, feldolgozott szálaival dolgozik. A fürdőruhák mintázatában és stílusában egyértelműen felismerhető a dizájner kézjegye. A termelés minden lépését fenntartható módon, átlátható körülmények között szigorú ellenőrzésen keresztül végzik Európában. A nyersanyagoktól kezdve a csomagolásig, a nyomtatott formákig, beleértve a címkéket is minden újrahasznosított és környezetbarát anyagokból készítenek.

 blue-maou-bikini.jpg                                 Foto: © Blue Maou

A Blue Maou célja, hogy olyan fürdőruhákat állítsanak elő, amik a fenntartható divatot képviselik. A cég filozófiája „egy egészségesebb Föld”. Elképzeléseik a minőség, a gyönyörű design és a társadalmi felelősségvállalás egyesítése a fürdőruhaiparban.

blue-maou-maternitini-swim.jpg

Foto: © Blue Maou


A Crazy for Color kollekciójukban a színekre, a letisztult kifinomultságra összpontosítottak, miközben környezetbarát anyagokat alkalmaztak előállításaik során. Ez egy reményt valósít meg egy jobb világ számára, mivel termékeik minden rostját környezetvédelmi szempontok figyelembevételével gyártják. A termelésnél nagy figyelmet fordítanak az alacsony vízfogyasztásra és a megújuló energia hasznosítására. Az anyagaik puhák, selymes fényűek, jól illeszkednek a testfelületre és védik a bőrt a veszélyes UV sugárzástól.

 lookbook_analogue_27.jpg

lookbook_tinkablu-24.jpg

Foto: © Tinka Blu

A Tinka Blu sportos bikiniket tervez a mai ökotudatos aktív nőknek. Kollekciójukat a tiszta, minimalista design jellemzi amit élénk elemekkel kombináltak. A jó minőség  mellett a fenntarthatóság is középpontban áll a Tinka Blu-nál. Új célt találnak azoknak az anyagoknak, amiket újrahasznosítanak, ezáltal csökkentik a szemetet a világban. Az egész előállítási folyamattal kívánják csökkenteni az ökológiai lábnyomot Európában. Megújuló energiaforrással dolgoznak, a honlapjukat zöld szolgáltató biztosítja és csomagolás terén is figyelnek az újrahasznosításra, amit GoGreen technológiával szállítanak. Ezzel próbálják a klímaváltozást pozitív mederbe terelni.

Szerencsére manapság a webshopok segítségével már bárhonnan be tudjuk szerezni a fenntartható és újrahasznosított divat fürdőruháit is. Akár a parton fekszünk a kezünkben egy könyvvel, akár az aktív pihenés mellett döntünk biztosak lehetünk abban, hogy az értékmegőrző fürdőruhák kellemes viseletet biztosítanak miközben hozzájárultunk ahhoz hogy megóvjuk környezetünket.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clon.blog.hu/api/trackback/id/tr10012699011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása