Clothes of Nature

Clothes of Nature

A minőség jele: IVN

2017. szeptember 18. - CLON

Miért kell figyelni a ruhacímkékre?

A fenntartható termékeknek meg kell felelni a társadalmi felelősségvállalásnak és a környezetvédelem kritériumainak. Az élelmiszereknél már régebb óta kötelező használni az EU-szintű ökológiai címkéket, de a textil- és a bőriparban ez nem volt mindig jelen. Sok gyártó mondta termékeiről azt, hogy bio vagy fenntartható árukat gyárt, de bizonyos ellenőrzéseknél sok pont vált kérdésessé a gyártás folyamán.

Tehát ha egy terméken az IVN minősítésű címkét látunk, biztosak lehetünk benne, hogy az a textil vagy bőr termék garantáltan környezetileg és társadalmilag felelős módon lett előállítva, amelyek mentesek a szennyező anyagoktól és kiváló minőséget is magába foglalja.

ivn_blogos.png

 

A” NATURTEXTIL BEST”, a „GOTS” és a valódi bőrből tanúsított termékek nemcsak, hogy megfelelően szigorú irányelveket és ellenőrzéseket jelentenek, hanem ezek az ellenőrzések a teljes gyártási folyamatot is lefedik. Tartalmazza a gyártási folyamat összes lépését, a fonást, szövést, varrást, a textíliák festését vagy a bőráruk feldolgozását, barnulási folyamatát, kezdve az alapanyag termelésével.

 

Mindazoknak, akik úgy döntenek, hogy élnek az egészségtudatos élet adta lehetőségekkel, akik védeni akarják vizeinket, a levegőt, a talajt, akiknek fontosak maguk az emberek és a tisztességes munkafeltételek a világ minden táján, akik azt is szem előtt tartják, hogy az állatokat humánus módon tartsák, akik inkább minőségi fogyasztást illetve ezeket az elveket magába foglaló termékeket vásárolják az IVN megfelelő tanúsítvánnyal szolgálhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://clon.blog.hu/api/trackback/id/tr6912808330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása