Clothes of Nature

Clothes of Nature

A minőség jele: IVN

GOTS

2017. szeptember 28. - CLON

A GOTS (Globális Organikus Textil Szabvány) a világ legismertebb, széles körben alkalmazott szabványa, melynek társtulajdonosa az IVN.

gots-logo_rgbweb_transparent_1_legalis.png

Mindkét szabvány megköveti, hogy biztosítsák a fenntartható állapotot a textil teljes termelési láncában, hogy hiteles termékeket biztosítsanak a fogyasztóknak.

Ahhoz, hogy a termékek viselhessék a pecsétet, legalább 70 százalékban biológiailag előállított természetes szálakból kell állnia az anyagnak. A vegyi anyagoknak, amik fellelhetőek a textiliparban, bizonyos feltételeknek kell eleget tenniük, főként környezeti és egészségügyi szempontból.

A GOT tanúsítvány szerint mind a gyártási, szállítási, felhasználási fázist ellenőrzik a textíliákban, mind pedig a szennyvíztisztító telep használatát, a rosttermelők által létrehozott előírásokat is átvizsgálják az ökológiai mezőgazdaság érdekében.

A tanúsítvány részét képezik az ellátási lánc társadalmi feltételei és rámutat arra is, hogy a Nemzetközi Munkaügyi Szerezet (ILO) követelményeit is be kell tartani. Ez a munkavállalók védelme érdekében kiemelten fontos.

A víz és az energia felhasználását dokumentálni kell az ellátási lánc mentén, annak érdekében, hogy javuljon a környezet védelme és ez különösen fontos a textilipar területén is.

Minden vállalatnak, aki szeretné hordozni a GOT címkét, a teljes ellátási láncát alá kell vetnie az éves helyszíni ellenőrzéseknek.

towel-1838210_1920.jpg

A GOT ellenőrzés történhet bejelentett (előre egyeztetett) illetve különösen gyanús esetekben be nem jelentett, váratlan ellenőrzések formájában.

A biztonságos és higiénikus munkakörülmények ösztönzése mellett figyelmet fordít a GOT arra is, hogy ha bármilyen baleset történne, legyenek menekülési és mentési tervek a gyárakban. Emellett fontosnak tartják azt is, hogy a pihenés feltételei is meg legyenek teremtve a munkások számára.

A GOT logó a környezetvédelmi szempontok messzemenő bizonyítványa. A Naturtextilgazdaságok Nemzetközi Szövetsége (IVN) ugyan szigorúbb ellenőrzések alá vonja a gyártókat eme szempontok alapján, de biztosak lehetünk abban, hogy ha egy GOT címkével találkozunk, az a ruha kiváló minőséget képvisel a környezetre épp úgy, mint az egészségre.

A bejegyzés trackback címe:

https://clon.blog.hu/api/trackback/id/tr7012808388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása